Jest mi sobie ciężko wyobrazić połączenie twarogu i masła klarowanego - natomiast jeśli chodzi o samo pytanie - to owszem. Masło klarowane generalnie z całą pewnością może znaleźć się w diecie.
Po pierwsze...kiepskiej jakości węglowodany (większość chleba, wafli ryżowych i makaronu) wrzuć tam ziemniaki/ bataty/ ryże/ kasze. Do tego...po co Ci carbsfd? Podnieść to białko 2g na kg masy ciała. Tłuszcze podnieś do 1g na kg masy ciała reszta węgle. 6 razy w tygodniu aeroby? A siłowy? Masz zamiar chodzić? Dodaj tłuste ryby, mięsa. Nie bazuj [...]
Ja bym wolał zainwestować w blender i czerpać korzyści z jedzenia. Ale słuchaj mówisz że "STARASZ SIĘ JEŚĆ" Ty musisz jeść codziennie daną ilość by być stale na DODATNIM bilansie kalorycznym. Mówię że jeżeli występuje taka sytuacja że jednego dnia zjesz 2800 bo machniesz ręką i mówisz"jestem pełny nie chce mi sie" a drugiego wpadniesz w szał i [...]
Jak długo redukujesz? Dlaczego od razu ucinasz 500, a nie zaczynasz od 300kcal na ujemnym ? Białko na redukcji liczymy na beztłuszczową masę ciała obniż je lekko do okolic 150g, Jak już Flex napisał, nie ma co bać się węgli w wieczornych posiłkach, wrzuć je spokojnie - poprawią jakoś snu i przyczynią się do lepszej regeneracji. Do tego brak [...]
Witaj, Napisałeś dość ogólnikowo do jajecznicy na smażenie dawaj olej kokosowy , masło klarowane lub smalec. Co do olei roślinnych są dobre zimnotłoczone jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy olej lniany budwingowy . Pozdrawiam
[...] przykladowa dieta jak ulozyc tez. DOdajesz wiecej jedzenia zdrowego bez wedlin, jogurcikow i musli, warzyw w miske nie wliczasz. ukladasz miske wedlug wytycznych lejdis a trenig dla zielonych nba silowni lub w warunkach domowych tez jest podany. maslo klarowane jemy, smazymy tez ale na oleju kokosowym, wieprzowiny nie wywalamy calkowicie.
Na oliwie , według ostatnich badąń oliwa ( extra virgin ) to jedno z najlepszych źródeł tłuszczu do długich obróbek termicznych i badania wykazały ze oliwa dopiero po 17H ciągłego smazenia zaczynała tracić swoje właściwości , potem smalec jak najbardziej ( jednak smak nie każdy lubi ) smalec ma skład lipidowy zbliżony do oliwy z oliwek i ta [...]
Niestety tłuszcze zwierzęce, a zwłaszcza masło klarowane będą kiepskim wyborem ze względu na obecność cholesterolu - ten zaczyna utleniać się w bardzo niskiej temperaturze(w maśle klarowanym ze względu na proces jego powstawania potencjalnie mamy już utleniony cholesterol). I na nic tu punkt dymienia - ten i tak zwykle jest wyższy, niż domowe [...]
Smalec będzie bdb wyborem do smazenia ( ma dobry skłąd lipidowy i wysoką temp dymienia ) krótkie oborbki śmiało na oliwie , olehu rzepakowym , jakąś jajecznice na maśle mozesz, masło klarowane bedzie dobrym wyborem .Kokosowego nie używaj i nigdy nie podgrzewaj knianego
Nie to ze bułka jest zła tylko jak się obtacza w bułce i daje na tłuszcz to ona chłonie tłuszcz i to jest niezdrowe. ja sporo czasu już tak robię że rozbijam pierś obsypuje oregano, bazyli, papryka słodka lub wędzona, sól, pieprz i daje na patelnie spryskaną pamem lub masło klarowane. Nieraz z ziemniakami zjem czy w bułkę razową dam i do pracy
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia. Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Zależy też jak długo i w jakiej temperaturze. Najlepsze jest masło klarowane jeśli chodzi o smażenie na maśle Zmieniony przez - Kaziupir w dniu 2014-06-13 09:13:08
smalec, smalec gęsi, masło klarowane, olej kokosowy, przy krótkiej obróbce moze to też być oliwa z oliwek czy taki pam http://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html Ile używać to już sprawa indywidualna, też sporo zależy od tego co smażymy i na jakiej patelni, bo na teflon wcale dużo nie trzeba z 5g starczy np by zrobić sobie [...]